BICIKLI SÜTEMÉNY • Nincs is rá szó, milyen gyönyörű sütemény, sőt, a krémmel töltött dupla teteje még inkább mutatósabbá teszi!

A tekercsekhez:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 tojássárgája
  • baracklekvár
  • 10 dkg cukrozott dió
A csokoládés piskótához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 1 dl étolaj
A citromos krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 6 dl tej
A díszítéshez:
 
  • 10 dkg étcsokoládé
A tekercsekhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük. Az én tepsim mérete 30 × 20 cm. Kiolajozzuk, majd egymástól egy kicsit távolabb rakjuk a rudakat a tepsibe.
A csokoládés piskótához a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, a kakaót, majd a liszttel elkevert sütőport. Ráöntjük a tekercsekre és 30 perc alatt meleg sütőben készre sütjük. Mikor kihűlt, a tetejét levágjuk.
Pudingot készítünk szokásos módon a tejből és a pudingporból, majd még melegen elkeverjük benne a vajat és a citrom levét. Megtöltjük a süteményt, majd a tetejét visszatesszük, és krémmel azt is megkenjük. Végül a felolvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
Kránicz Györgyi receptje.