A nők csaknem háromnegyede szerint az okostelefon akadályozza a szerelmi életet

Egyre többen gondolják úgy, hogy az okostelefonok megjelenése egyet jelent azzal, hogy szerelmi életük háttérbe szorul és akadályozva lesz. A Brigham Young Egyetem kutatóinak legfrissebb statisztikájából kiderült, hogy a nőknek már csaknem háromnegyede így gondolkodik erről.

A kérdőíves felmérés során a nők több mint 70 százaléka érezte úgy, hogy az okostelefonok miatt nem tud kiteljesedni párjával a szerelmi élete, ezáltal ha felveszik a telefont, ha megnézik Facebook-oldalukat vagy e-mailjeiket, miközben társukkal közös szabadidejüket töltik, az már negatív hatást gyakorol kapcsolatukra. 

Megdöbbentő, de a nők szerint a számítógépek még az okostelefonoknál is jobban képesek hátráltatni egy egészséges kapcsolat alakulását, de a legzavaróbb szituációnak a megkérdezett nők leginkább azt tartották, amikor párjuk felveszi a telefont, ha ők éppen együtt töltik idejüket. 

Sokkal rosszabb ugyanakkor, hogy az akadályoztatás mellett a nők kellemetlenül is érzik magukat ilyen esetekben, így az elektronikus eszközök bizonyítottan megnövelik a konfliktusok lehetőségét, ami hosszabb távon elégedetlenséghez, illetve megromló párkapcsolathoz is vezethet.